Elisa Van Puyenbroeck (1898-1945)

37 Elisabeth van Puyenbroeck
Het is vandaag zeventig jaar geleden dat Elisa(beth) Van Puyenbroeck is overleden.

Zij was de moeder van mijn moeder en in principe is ze dus mijn grootmoeder. Maar aangezien ze gestorven is, zes jaar voor ik werd geboren heb ik haar nooit als dusdanig ervaren, dat in tegenstelling tot de moeder van mijn vader, met wie ik een nauwe band had. Ik heb wel heel veel verhalen gehoord over haar, maar die ga ik hier niet herhalen omdat mijn grootvader, Louis Jansegers, daarin geen al te fraaie rol speelt. Het waren verhalen zoals je die aantreft in boeken van Cyriel Buysse, Lode Zielens of Gustaaf Vermeersch. Hieruit zijn twee belangrijke conclusies te trekken. Ten eerste: eigenlijk hoor ik niet thuis in een wereld van computers, ipods en iphones. Mijn roots liggen in la Flandre profonde.  En ten tweede: de politiek correcten hoeven mij vanuit hun fermettes in Sint-Martens-Latem of hun afgegrendelde woonerven in de binnenstad geen lessen te spellen wat armoede of sociale achterstelling aangaat…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.