Vijftig jaar geleden: The Beatles ontmoeten Fats Domino…

63 fats domino in 1957Toen The Beatles vijftig jaar geleden in New Orleans optraden, hadden zij er expliciet op gestaan Fats Domino te ontmoeten.

Deze verklaarde achteraf: “Ze praatten zo snel dat ik er amper iets heb van verstaan!” Een beetje oneerbiedig van iemand die enkele jaren later door Guy Mortier zou worden geïnterviewd terwijl hij zijn tanden niet in had, zodat de Humo-snor zuchtte dat hij er helemaal niets van begrepen had, ook al omdat Fats tussendoor zijn boeren en scheten de vrije loop liet (*), zijn oude hit indachtig “Let the four winds blow”! Toch zou Fats later niet alleen “Lady Madonna” coveren, dat Paul McCartney als tribute voor hem had geschreven, maar ook “Lovely Rita” en “Everybody’s got something to hide (except me and my monkey)”.

Ronny De Schepper

(*) Guy Mortier vertelde toen al dat dat “piano bumpen” hem niet zo goed meer af ging. Guy vreesde zelfs dat hij er voortijdig een einde zou aan moeten maken of dat hij anders een beroerte zou krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.