Vandaag wordt Hennie Kuiper 65 jaar.

Aangezien hij de boezemvriend was van Temsenaar José De Cauwer heb ik hem destijds ook als “idool” geadopteerd. Het woord “idool” is overdreven, ik was toen al journalist en dan word je geacht geen “idolen” meer te hebben. Mijn houding tegenover Hennie Kuiper verschilt dan ook hemel en aarde van mijn enige echte wieleridool uit mijn jeugd, namelijk Rik Van Looy.

les-championnats-de-france-2015-en-vendee

Toch heb ik Hennie altijd graag gehad. Ik heb hem nooit geïnterviewd, maar uiteraard heb ik het in de talrijke interviews die ik van José heb afgenomen wel vaak over hem gehad. “Beroemd” is ook de anekdote dat ik bij de start van de Omloop Het Volk in 1976 hem mijn zoon Roddy laat vasthouden om een foto te maken van… José De Cauwer. En dat terwijl Hennie op dat moment wereldkampioen was!

01 Jose De Cauwer met Roddy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s