Dion Smith (Taupaki, 3 maart 1993) is een Nieuw-Zeelands wielrenner die anno 2017 reed voor Wanty-Groupe Gobert (foto Erik Westerlinck).

In 2016 werd Smith prof bij ONE Pro Cycling, dat hem overnam van Hincapie Racing Team. Zijn eerste wedstrijdkilometers namens zijn nieuwe ploeg legde hij af tijdens de nationale kampioenschappen in Napier. In de tijdrit werd hij achtste, in de wegwedstrijd eindigde hij zestien seconden achter Jason Christie op de tweede plaats. Zijn eerste overwinning behaalde in in februari door in de REV Classic zijn medevluchters Mark O’Brien en Taylor Gunman te verslaan in de sprint. De volgende overwinning volgde in juni toen Smith de Beaumont Trophy, een Britse eendagskoers, op zijn naam wist te schrijven. Ruim anderhalve maand later won hij met zijn ploeg de openingsploegentijdrit in de Ronde van Midden-Nederland. Voor het volgende seizoen nam hij bij Wanty-Groupe Gobert de plaats in die was vrijgekomen doordat Lieuwe Westra het voor bekeken hield. De ploeg kreeg een wildcard voor de Tour de France en Dion Smith mocht mee, maar reed een eerder onopvallende Tour. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.