De Amerikaanse zangeres en slagwerkster Sheila Escovedo, beter bekend als Sheila E., viert vandaag haar 65ste verjaardag.

Ze leerde op 5-jarige leeftijd conga’s spelen geholpen door haar vader Pete Escovedo en was al een veelgevraagde percussioniste (onder andere door Patti Labelle en Marvin Gaye) toen ze in 1983 ging samenwerken met Prince. Haar eerste solo-hit was The Glamorous Life in 1984, afkomstig van haar debuutalbum dat, net als het daaropvolgende album, mede geschreven en geproduceerd was door Prince. Andere solohits waren A Love Bizarre (een duet met Prince), Holly Rock (uit de film Krush Groove) en Hold Me. Daarnaast is ze ook te horen op enkele nummers van Prince, als zangeres op bijvoorbeeld de beroemde b-kant Erotic City uit 1984 en als drummer op bijvoorbeeld Life Can Be So Nice van Parade.
Van 1987 tot en met 1989 drumde ze in de begeleidingsband van Prince. Ze is onder andere te horen en te zien in de concertfilm Sign “☮” the Times. Het was Prince die haar de artiestennaam Sheila E. gaf. Ze kreeg een verhouding met hem en in 1987 vroeg hij haar tijdens een concert ten huwelijk. Sindsdien waren ze verloofd, maar tot een huwelijk kwam het niet. Een jaar later zou ze de relatie verbreken.
Na gezondheidsproblemen begin jaren negentig, werd Sheila E. vanaf eind jaren negentig weer actief met vooral latin jazz en bracht ze weer albums uit. Daarnaast werkte ze samen met Ringo Starr, Lionel Richie en opnieuw meerdere keren met Prince.
In 2006 vormde ze een nieuwe band, genaamd C.O.E.D. (Chronicles Of Every Diva), die verder bestaat uit Rhonda Smith, Kat Dyson en Cassandra O’Neal. Met deze band en Candy Dulfer maakte ze in 2007 een korte tournee door Europa. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.