Kijk nog maar eens goed naar bovenstaande foto, want 95 jaar geleden begon beeldhouwer Gutzom Borglum met zijn kunstwerk dat er uiteindelijk als volgt zou uitzien (zie onderstaande foto).

Het Mount Rushmore monument, gelegen in de Black Hills nabij Keystone, South Dakota zou worden voltooid op 31 oktober 1941. Het toont 18 meter hoge, uit graniet gehakte portretten van vier Amerikaanse presidenten: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. De oppervlakte bedraagt zo’n 5 km². Het was dus een realisatie van Gutzon Borglum naar een idee van Doane Robinson. Vanaf 4 oktober 1927 begonnen de werkzaamheden. Borglum kreeg hulp van vierhonderd arbeiders (voornamelijk kompels, beeldhouwers en bergbeklimmers) om de vier sculpturen te vervaardigen. Er viel tijdens de creatie van het monument geen enkele dode, een zeldzaamheid voor zo’n grootschalig project. Borglum zelf overleed wel na een embolie in een ziekenhuis in Chicago op 6 maart 1941. Zijn zoon Lincoln nam het werk over en op 31 oktober van hetzelfde jaar werd het monument dus voltooid verklaard en werden alle werkzaamheden stilgelegd. (Wikipedia)

foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.