De Vuelta was hier. In Utrecht en omstreken. Maar ook in West-Brabant. Ooit de bakermat van het rennen met Sint Willebrord als epicentrum. Over dat eigengereide dorp heeft de straatgenoot uit mijn jeugd Frans van Schoonderwalt , samen met zijn collega Peter Heerkens (beiden inmiddels gehemeld), zelfs een dik boek geschreven. De titel “Op Karakter” dekt de lading volledig.

Ze passeerden een voor een de revue: de Van Esten, de Wagtmansen, en al die andere coureurs. Maar ook het artiestendom met bijvoorbeeld de Electronica’s met hun wereldhit “De Vogeltjesdans” en de rockende renner Ries Brouwers. Maar bovenal natuurlijk Corry Konings. Die haar natuurlijke habitat ontsteeg, want door Vader Abraham werd gepiloteerd in hogere sferen. Och, Willebrord is een vat vol verhalen.
En toen de karavaan dan ook Willebrord doorkruiste wisten zelfs José De Cauwer en Renaat Schotte te vermelden dat we nu in de hometown van Corry Konings, de Queen of Dutch Southern Soul, waren aanbeland. Adio, adio, adio, kweelde José. Hij haalde zelfs de kraker “Uilen is voor jou te laat” (sic) van stal. Nog uit het wereldrepertoire van de periode met De Rekels. Renaat was minder tekstvast en had het over de niet bestaande frase: “oma die alles het best weet”. Zo zie je maar weer dat in een etappe waar eigenlijk niets spannends gebeurt, je toch nog de nodige cultuur kunt opsnuiven.

Theo Buiting

Een gedachte over “Theo’s Buitelingen (36): adio, adio, adio…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.