Vandaag is het precies honderd jaar geleden dat de Waal FIRMIN LAMBOT de Ronde van Frankrijk won. Hij is precies 36 jaar en 131 dagen oud bij zijn zege. Daarmee kroont hij zich tot oudste Tourwinnaar. Die titel draagt hij vandaag nog steeds.

Een andere merkwaardigheid is dat Lambot de eerste Tourwinnaar is die geen enkele ritzege behaalt. Dat was dus wél het geval in 1919 toen Lambot ook reeds een Ronde van Frankrijk had gewonnen. Het merkwaardige dààraan is dat slechts tien van de 69 gestarte renners Parijs bereiken. Dus bijna was de wens van Henri Desgrange in vervulling gegaan, namelijk met slechts één renner Parijs halen…

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.