Vandaag verjaart alweer iemand waarop heel mijn generatie verliefd was (de mannelijke helft dan toch): Jerney Kaagman van de Nederlandse popgroep Earth and Fire.

Op dit moment lijdt Christina Henriette (zoals ze echt heet) aan de ziekte van Parkinson, zodat grapjes helaas uit den boze zijn, maar Jerney heeft nog altijd dezelfde positieve ingesteldheid tegenover het leven, als in haar jeugd toen ze er helemaal geen bezwaar tegen had om een seksobject te zijn, integendeel zelfs, zoals onderstaande foto’s getuigen.

0
1zvppbs
34e7xb4
s-l1000
Earth_and_Fire_Artikel_Jerney_Muziek_Expres

En het goede nieuws is dat Jerney niet enkel leuk om naar te kijken was, ze was ook een uitstekende zangeres en Earth and Fire bracht best wel leuke nummers. “Maybe tomorrow” was mijn absolute favoriet, maar de manier waarop ze kronkelde als ze “Weekend” zong zullen we natuurlijk ook nooit vergeten. (Als bewijs van haar relativerende instelling: op het internet is een foto te vinden, waarop ze zich op latere leeftijd nog eens in dat fameuze blauwe pakje heeft gehesen.)
Nadat de band in 1983 uit elkaar was gegaan, maakte ze twee soloalbums, en verscheen ze naakt in het eerste nummer van de Nederlandstalige Playboy.
Kaagman was vanaf 1987 voorzitter van de muzikantenvakbond BV Pop en in 2000 werd ze directeur bij de stichting Conamus, inmiddels Stichting Buma Cultuur. Op 1 maart 2009 legde ze deze functie neer.
Van 2002 tot 2008 was Kaagman jurylid van het talentenjachtprogramma Idols.
Kaagman is nooit gehuwd, maar woonde sinds 1974 samen met Bert Ruiter, basgitarist bij de Nederlandse band Focus en Earth & Fire, tot zijn dood op 24 maart 2022. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.