De zwartharige Norine Burgess uit Canada (foto Johannes Ifkovits) was vocaal zeker sterk als Carmen, maar ze speelde de herbergscène dronken, wat de indruk nog versterkte dat het voor Carmen allemaal niks te betekenen had. Toch was haar spel, zeker haar verleidingskunst, nog zeer aannemelijk tijdens ECOV 1992.

Norine Burgess is a graduate of the University of Calgary and the University of Toronto’s Opera School. She received additional training as a member of the Canadian Opera Company (COC) Ensemble where she appeared in “Electra”, “Suor Angelica”, “Lulu” and “Der Rosenkavalier”. Ms.Burgess also performed “Le Nozze di Figaro” (Cherubino), “Ariadne auf Naxos” (Dryad), “La Traviata” (Flora) and “Die Zauberflöte” (Second Lady) with the COC. Additional operatic successes include “Le Nozze di Figaro” (Cherubino) and “Carmen” (Mercedes) with the Vancouver Opera, Fenena in “Nabucco” with Manitoba Opera, “Albert Herring” (Nancy) with the Calgary Opera and many appearances with the Edmonton Opera.
Other appearances kept her closer to her home in Oakville include an all-Berlioz concert with soprano Donna Brown at the Glenn Gould Studio in Toronto, a fund-raising gala for hepatitis, and in concert with the Oakville Children’s Choir for their 10th Anniversary. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.