Het is vandaag al vijftig jaar geleden dat Jerome Kegels, de beroepsrenner uit Kruibeke, is verongelukt.

Jerome was sedert anderhalf jaar inactief na in 1967 en 1968 voor Flandria te hebben gereden en in 1966 voor Libertas. Zijn beste uitslag was een overwinning in de Omloop van Midden-Brabant (1967). Daarvóór zagen we hem vaak aan het werk in liefhebberswedstrijden in het Waasland (als lid van W.S.C.Vooruit Sint-Gillis-Waas), maar in 1964 betwistte hij o.a. ook de Vredeskoers, waarin hij tweede werd in de derde etappe.
Maar ondertussen was Jerome dus werkzaam bij de reinigheidsdienst in zijn gemeente en reed daar met een zware wagen. Hij is daarmee in botsing gekomen met een andere vrachtwagen en werd op slag gedood. Kegels had, in maart weer een vergunning genomen en schikte in de tweede helft van het seizoen weer op te treden in de kleuren van de ploeg van Briek Schotte.

(Met dank aan Jan De Smet)

Een gedachte over “Jerome Kegels (1943-1972)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.