Morgen zal het 35 jaar geleden zijn dat Claude Criquielion de Ronde van Vlaanderen heeft gewonnen. Maar het beeld dat iedereen is bijgebleven uit die Ronde is dat van Jesper Skibby die op de Koppenberg door de jurywagen gewoon wordt overhoop gereden (zie ik dat nu goed? is die pipo in de auto aan het lachen?). De Koppenberg zal dan ook enkele jaren uit de Ronde verdwijnen.

1. Claude CRIQUIELION (Bel) 274km/ 7.15’30”
2. Sean Kelly (Irl) 1’00”
3. Eric Vanderaerden (Bel)
4. Steve Bauer (Can)
5. Marc Sergeant (Bel)
6. Steven Rooks (Hol)
7. Ronny Van Holen (Hol)
8. Adri Van der Poel (Hol)
9. Ludo Peeters (Bel)
10. Alan Peiper (Aus)
(De Wielersite)

31 claude criquielion

P.S. Ter gelegenheid van de Ronde van 2022 maakte de VRT een korte reportage over hoe het dan verder met Jesper Skibby is gegaan. Daaruit onthouden we vooral dat hij op het einde van zijn carrière (zoals zovelen van zijn collega’s) naar stimulerende middelen begon te grijpen, maar veel erger was het neveneffect dat hij daarvan slecht begon te slapen. Dus nam hij ook zijn toevlucht tot slaapmiddelen en daaraan blééf hij verslaafd, ook toen hij de fiets aan de haak had gehangen. In samenwerking met een alcoholverslaving was Skibby er op een bepaald moment echt slecht aan toe, maar op het ogenblik van de reportage bleek hij zijn leven toch weer op de rails te hebben. (RDS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.