Het nieuwe televisieseizoen is nog maar pas begonnen en de Prijs voor de Grote Ommekeer werd reeds uitgereikt. Het betreft het dansje waarmee “Dagelijkse kost” voortaan wordt geïntroduceerd…

Oorspronkelijk had ik er namelijk een hekel aan. Ik had moeite om de link te leggen tussen het dansje en het programma, zodat ik bij het doorspoelen van de reclame en de trailers ik telkens reeds halfweg het programma zat, vooraleer ik door had dat het al begonnen was! Jeroen Meus’ broodje was al half gebakken om het zo te zeggen!

Maar ondertussen heb ik het leren appreciëren. Meer zelfs: ik ben er verzot op! Er is b.v. het jongetje dat er als een volleerde Billy Elliot tegenaan gaat. Of de twee zwartjes die er uit dubbele politiek correctheid zijn ingestoken (zwart én homo), maar waarmee ik me telkens te barsten lach: “I was gonna be a cook, but then I got high…” En dan zijn er de twee oudjes natuurlijk, mijn leeftijdsgenoten die mij een gruwelijke spiegel voor houden: kijk zie, dat ben jij nu, wat vind je d’r van?

Maar laat ik toch maar eerlijk zijn, eigenlijk draait het allemaal dààr niet om. Waar het echt om gaat, dat zijn die twee vrouwen. Die in het wit is reeds fantastisch, maar die in het zwart… Sjonge, sjonge, die beweegt zo elegant, zo sexy dat de prei er in mijn tuin van rechtop gaat staan en neem het van mij aan, dat gebeurt niet zo heel veel meer op mijn leeftijd!

Ronny De Schepper

P.S. Ramp oh ramp! Vroeger hadden wij bij De Rode Vaan de slogan “maanden eerder met de juiste kijk” en kijk, die is ook nu nog altijd op mij van toepassing. Er is namelijk op dit moment op het internet nog geen enkel filmpje van het dansje terug te vinden, evenmin als foto’s van de dansers in kwestie. Het kan dus zijn dat ik hierop later nog terugkom! Wat ik wel terugvind, is dat de muziek geschreven is door Frank Vander linden & Dirk Jans van De Mens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.