Vandaag is het precies 120 jaar geleden dat het eerste dodelijke auto-ongeluk in Nederland plaatsvond. Dat gebeurde in de afdaling van de Cauberg in Valkenburg in Nederlands Limburg (foto Kleon3 via Wikipedia).

Na afloop van militaire manoeuvres nodigde generaal Snijders kapitein Asbeck en de attachés van Duitsland en Rusland uit om hen met zijn Peugeot naar hun hotel te brengen. In volle afzink begaven de remmen van de wagen het, waarna die tegen de oude Maastrichter Poort knalde. Kapitein Asbeck stierf daarbij. Het is een voorbeeld van hoe vreselijk steil deze Limburgse puist wel is. Later zou hij scherprechter worden in niet minder dan vijf wereldkampioenschappen wielrennen (1938, 1948, 1979, 1998 en 2012), in Nederlandse kampioenschappen (1929, 1937, 1938, 1943, 1950 en dan van 1971 tot 2000), in twee Tour-etappes (1992 en 2006) en natuurlijk was hij altijd present in de Amstel Gold Race en vanaf 2003 ook als aankomstplaats. De allereerste keer dat de Cauberg in een wielerwedstrijd diende te worden bedwongen was in 1927. `De Ronde van Zuid-Limburg’ heette de koers en het evenement werd zelfs gefilmd. Volgens het blad SportEcho werd het een dag die overliep van dramatiek. “Met als beul een felle, steile heuvel in Valkenburg, die velen niet konden beklimmen. De weg was niet meer dan een modderpad dat in een moeras was veranderd. Tijdens de klim passeerden de coureurs een grotwoning – hol van een straatarm gezin – en een kerkhof met galerijgraven en mergeltorens. Welke gek had dit bedacht?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.