Ook voor Lolita’s staat de tijd niet stil. In 1988 brak Mylène Farmer door met zeer leuke videoclips bij hitjes als “Libertine” of “Déshabille-moi” (origineel van Juliette Greco in 1967), waarvan de teksten op zich reeds tot de verbeelding spraken. Ook toen al was Mylène eigenlijk geen Lolita meer, aangezien ze geboren was in Montréal in 1961 (ze woont in Frankrijk sedert 1967).

Zowel de teksten als de clips werden gemaakt door Laurent Boutonnat, de man achter Mylène Farmer. Zij trokken de Lolita-aanpak wel zeer consequent door in die zin dat toen Mylène te oud werd om nog langer voor een Lolita door te gaan, zij beiden een stap opzij zetten en bij het begin van de 21ste eeuw de jonge Alizée onder de arm namen om hun producties verder uit te brengen. Toevallig werden in ons eigen land rond dezelfde tijd de oude hits van Mylène Farmer opnieuw uitgebracht in een dance-kleedje door een Vlaams meisje dat geen Frans sprak en zich Kate Ryan liet noemen.

Ronny De Schepper

3 gedachtes over “Mylène Farmer wordt zestig…

  1. Het is wel raar dat men één van de boegbeelden van lesbisch Frankrijk/Canada als een (ex)Lolita voorstelt. Natuurlijk helpt het niet dat Farmer in haar videoclips vaakt naakt en met mannen optreedt, maar LGBT nietemin.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.