Christopher Seed is een linkshandige pianist die in 1998 een gespiegeld pianoforte liet construeren door de Nederlandse firma Poletti & Tuinmann (achter hem op de foto) om de concerti van Mozart (beter) te kunnen uitvoeren. “Beter” omdat de klemtoon bij normale piano’s op de rechterhand ligt.

It is a complete mirror image of a normal piano with the high notes on the left and the low notes on the right. The lid opens the other way as well so Chris performs on the right side of the stage (as seen by the audience) and the pedals are reversed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.