Morgen zal het al dertig jaar geleden zijn dat de Oezbeek Djamolidine Abdoesjaparov valt op de Champs Elysées en uiteindelijk niet over de eindmeet komt. Maar hij krijgt toch de groene trui.

En uiteraard was er geen kat die hiertegen protesteerde. De Tourdirectie kan dus wel lankmoedig zijn, als ze wil. Toch vind ik dat Chris Froome voor zijn loopnummertje op de Mont Ventoux op zijn minst een geldboete had moeten krijgen, zeker in vergelijking met de strenge straf (uit de Tour gezet!) die de Argentijn Eduardo Sepulveda een jaar eerder kreeg toegewezen omdat hij een eindje zonder fiets had afgelegd. Toegegeven, Sepulveda had een tijdje plaatsgenomen in een auto (van Fdj als ik me goed herinner), maar dat was enkel omdat zijn eigen ploegauto hem was voorbijgereden en hij geen fiets meer had om erachter te rijden. Dat had zeker niks vandoen met het bedrog uit de vroege Tour de Frances waar de renners wel eens pleegden de trein te nemen! Die uitsluiting was werkelijk een schande en precies daarom zou Froome dus zeker een geldboete moeten krijgen omdat hij een deel van het traject zonder fiets heeft afgelegd.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.