Het is vandaag vijf jaar geleden dat de Italiaanse filmacteur Carlo Pedersoli, beter gekend als Bud Spencer (links op de foto), is overleden.

De Italiaanse spaghettiwesternacteur draaide tientallen films, waaronder tussen 1967 en 1994 zestien (*) met zijn blauwogige maatje Terence Hill (echte naam: Mario Girotti, rechts op de foto), die als ze al een Nederlandse titel meekregen bijna telkens een variatie vormden op “vier vuisten”. Meteen maakt dit ook duidelijk waarom het in die films eigenlijk draait. De voornaam van zijn in 1967 gekozen pseudoniem (daarvoor speelde hij onder zijn echte naam) verwijst naar zijn favoriete biermerk Budweiser. De achternaam is een hommage aan de in dat jaar overleden acteur Spencer Tracy, van wie hij een groot liefhebber was.
Spencer was overigens voor hij acteur werd een begenadigd zwemmer. Zo was hij in 1950 de eerste Italiaan die de 100m zwom in minder dan één minuut.
In 2005 deed Spencer een mislukte poging om de politiek in te gaan: hij was verkiesbaar als regionaal raadslid voor de partij Forza Italia.

(*) In 1959 (“Anibale”) en 1985 (“Miami Supercops”) maakte hij nog twee films waarin ook Terence Hill meespeelde, maar hierin vormen ze geen echt duo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.