Het is vandaag al 25 jaar geleden dat de grote Spaanse belofte Mariano Rojas omkwam in een auto-ongeval. Het ongeluk zelf gebeurde eigenlijk op 21 juni. Men probeerde nog een levertransplantatie uit te voeren maar twee dagen later, op 23 juni 1996 overleed hij aan zijn verwondingen.

Zijn ongeval gebeurde twee dagen voor het Spaanse kampioenschap en uit respect namen zijn ploegmaten van O.N.C.E. dan ook niet deel aan de wedstrijd.
Zijn broertje José Joaquin was op dat moment nog maar tien jaar oud, maar ook hij zal later een zeer goede beroepsrenner worden.
Voor wie zich afvraagt waarom Rojas niet voorkomt op mijn lijst van verongelukte renners, herhaal ik nogmaals dat het hier gaat om een lijst van renners die op de fiets het leven lieten. De bedoeling is immers een oproep te vormen voor meer veiligheid tijdens de wedstrijden, maar ook – en vooral eigenlijk – op training. Ongelukken waarbij de renners zelf een auto bestuurden (of in een auto zaten), komen hiervoor dus niet in aanmerking. Hier gaat het immers over een heel andere problematiek.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.