Een man woont met z’n twee kinderen in een afgelegen boerderij. In de oorlog was hij als arts in een ziekenhuis verantwoordelijk voor misdaden. Op een dag komt een commando dat hem en zijn zoontje doodt als represaille. Het meisje, Nina, ontsnapt aan de dood omdat ze verborgen is in een ruimte onder de vloer. Een van de daders, Tito heeft het luik opgericht en haar daar gezien, maar het luik weer dicht gedaan. Tientallen jaren later komen Nina en Tito elkaar weer tegen in de stad…

Deze novelle Zonder bloed van Alessandro Baricco vind ik nogal mager en gekunsteld. Er is sprake van een oorlog, de (plaats-)namen zijn Spaans getint maar nergens wordt het geheel duidelijk gesitueerd, noch in plaats en noch in tijd. Ondanks het spannende en beklemmende begin, vind ik dit verhaal uiteindelijk mager. Een mindere Baricco.

Fons Mariën, 07/08/2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.