Vandaag wordt de vroegere Spaanse wielrenner Manuel Beltran vijftig jaar, maar er is ook iemand met die naam maar dan met Gil als naam van zijn moeder (bij de renner is dat Martinez) en dat is een Spaanse tenor (°1966).

Tijdens The Cardiff Singer of the World 1993 hoorde ik hem in “Malia” van Tosti en “Ah mes amis quel jour, quelle fête” uit La fille du régiment van Donizetti: een showpiece met veel hoge noten, maar hij heeft het gewoon gekozen omdat hij het een plezant liedje vindt, zei hijzelf. Ik vond echter dat hij het niet aankon. “Old-fashioned” is zijn stem alleszins. Op YouTube is hij te zien en te horen in L´Elisir D´Amore, eveneens van Donizetti in een uitvoering in november 2010. Een jaar eerder was hij te zien in “El hombre desnudo y el hombre de frac”, een farce van Dario Fo, waaruit ook de foto afkomstig is. Beltran is de man links op de foto.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.