Machteld Willems (foto YouTube) was halve finaliste in de Elisabethwedstrijd 1996. Zelf had ik ze gehoord bij John Boeren (als leerlinge van Erika Pauwels) en ik was helaas niet onder de indruk. Nochtans zong ze toen ook “Ombre légère” uit Meyerbeers “Dinorah”, waarmee ze op de wedstrijd een ovatie oogstte.

Tijdens de halve finale van 16/05/1996 zong ze van PHILIPPE BOESMANS Season’s Dream, van WOLFGANG AMADEUS MOZART Ridente la calma KV 152 en van DIRK BROSSÉ Drie Spaanse liederen. Hein Boterberg was haar pianobegeleider.

En tijdens de semi-final van 17/05/1996 zong ze van JOHANN SEBASTIAN BACH Und dieses ist das Glücke – Sich üben im Lieben (Kantate : Weichet nur, betrübte Schatten alias de Hochzeitskantate, BWV 202). Hierbij werd ze begeleid door het Collegium Instrumentale Brugense o.l.v. Patrick Peire (website Elisabethwedstrijd).

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.