De Vlaamse schrijver Dirk van Babylon (alias dokter Peter van Breusegem uit Asse) viert vandaag zijn 65ste verjaardag…

Een even geëngageerde, maar toch totaal andere homoseksuele schrijver dan Tom Lanoye is Dirk Van Babylon. Hij is één van de stichters van “The Foundation” (voor het Aids-onderzoek), maar nu naar eigen zeggen “erdoor gedegoûteerd”. Nu koketteert hij met een soort van “seksuele religie”, zo o.a. in zijn trilogie “De Brabantse Decamerone”, waarvan het eerste deel, “De Goede Week”, verscheen in 1989. Het verhaal speelt zich af rond Pasen 1995. Ook de Sovjet-Unie heeft zich aangesloten bij de Euraziatische Economische Gemeenschap, een moloch die gedomineerd wordt door Japan. In Brabant voert de regering Van Rompuy IV een rigoureus volmachtenbeleid. Aids maakt steeds meer slachtoffers. De apparatsjiks van de kerk trachten het orgasme te verbieden. Tien personages trekken zich terug op een riante flat en vertellen mekaar wat hen zoal is overkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.