Jan Hoet, conservator van het Gentse Museum voor Hedendaagse Kunst en vurig supporter van het ter ziele gegane kunstenmagazine “Tempo”, heeft dertig jaar geleden een bittere reactie de wereld ingestuurd over “het reilen en zeilen” in Gent, aldus Het Laatste Nieuws.

Jan Hoet : “Met ontsteltenis en enige droefheid vernam ik dat het maandelijkse tijdschrift Tempo waarschijnlijk geen derde maal zal verschijnen. Ik kan moeilijk geloven dat we in Gent de fondsen niet kunnen verzamelen en de nodige goodwill van de Gentse bevolking niet kunnen verkrijgen om iets op de been te brengen wat in andere steden wel lukt.
Het bewijst eens te meer mijn persoonlijke ervaring met het grootste deel van de Gentse bevolking dat men alleen maar uit is op mercantilisme en zelfprofijt. Het is werkelijk deprimerend te moeten vaststellen dat cultuur nog altijd een zwart schaap is,” aldus de conservator van Hedendaagse Kunst. En hij gaat verder:
“Tempo is het enige cultuurblad in Gent met volledige en degelijke achtergrondinformatie over alle Gentse culturele en artistieke evenementen. Ik waardeer het ten zeerste om tal van redenen. Het is toegankelijk voor een groot publiek. Het is fris inzake opmaak en smaak, en het streeft altijd voor zichzelf naar de hoogste kwaliteit. De meest diverse gebieden van de cultuur komen erin aan bod, ook minder populaire onderwerpen. Er is een boeiende afwisseling tussen gefundeerd kritische teksten en meer luchtig opgevatte interviews, zodat Tempo niet alleen een dagkalender is maar ook een sfeervolle spiegel van het Gentse culturele leven. Het zou al te jammer zijn dit magazine te laten teloorgaan. Daarom moeter we met alle middelen die ons ter beschikking staan blijven vechten voor het behoud ervan.” Tot daar conservator Hoet.

Referentie
W.Vdm., Jan Hoet boos over Tempo-verlies, Het Laatste Nieuws 6 mei 1991

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.