Diego Rosa (foto Axel VH) is een Italiaans wielrenner die sinds 2020 voor Arkéa-Samsic uitkomt. Van 2008 tot en met 2011 deed Rosa aan mountainbiken om vervolgens in 2012 over te stappen naar de weg.

Rosa werd geboren in Alba, in de provincie Cuneo in het noordwesten van Italië op 27 maart 1989. Diego Rosa specialiseerde zich in het mountainbiken waar hij tussen 2008 en 2011 wedstrijden reed voor het Giant Italia Team. In 2011 werd hij achtste op de wereldkampioenschappen mountainbiken in de categorie onder 23 in het Zwitserse Champéry.

In 2012 maakte Diego Rosa de overstap van het mountainbiken naar het wegwielrennen. In zijn eerste jaar als wegwielrenner stond hij onder contract bij Team Palazzago en won hij onder andere het algemeen klassement in de Ronde van Friuli-Venezia Giulia. Ook won hij in zijn eerste jaar het bergklassement in de Girobio. In 2013 maakte hij de overstap naar de Italiaanse continentale wielerploeg Androni Giocattoli. Voor Androni Giocattoli rijdend won hij het jongerenklassement in de Ronde van de Middellandse Zee 2013. Tevens nam hij deel aan de Ronde van Italië 2013. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.