Het is vandaag vijftig jaar geleden dat John Lennon en Yoko Ono voor twee dagen naar een Spaanse cel moesten wegens “ontvoering” van Kyoko Chan Cox, de dochter van Yoko en de Amerikaanse filmproducer Anthony Cox.

Op de Internet Movie Database staat inderdaad dat Kyoko “was involved in a custody battle between her parents from 1969 to 1972.” 
Het merkwaardige is echter – nog steeds volgens dezelfde bron – dat de problemen werden veroorzaakt door Cox: “After her parents divorced, her father, Anthony Cox, remarried. In 1971, her father abducted the then 8-year-old Kyoko and followed her new stepmother in a cult called The Walk. Cox left the group with Kyoko in 1977 and they became fundamentalist Christians. After leaving the cult, as a part of their newfound Christian faith, they helped produce a film documentary exposing the cult. Continuing to live an underground existence, Kyoko was given the new name Rosemary.”
Hoe dat dan precies in elkaar zat in Spanje heb ik niet meer kunnen terugvinden, maar ik neem aan dat Yoko wou verhinderen dat Kyoko in die “cult” terechtkwam.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.