Het is vandaag 45 jaar geleden dat de eerste Césars (de Franse tegenhanger van de Oscars) werden uitgereikt. Romy Schneider reçoit le prix d’interprétation féminine pour son rôle dans “L’important c’est d’aimer” d’Andrzej Zulawski, maar zij is ook te zien in “Le vieux fusil” de Robert Enrico, qui est sacré meilleur film. Hierin wreekt Philippe Noiret op z’n eentje de verkrachting van en de moord op zijn vrouw (Romy Schneider dus) en dertienjarige dochter (Catherine Delaporte) door de bezettende nazi’s, waarbij niet enkel “un vieux fusil”, maar ook een vlammenwerper op een bepaald moment wel prominent aanwezig is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.