Chris Bracke (links op bovenstaande foto) speelde als gitarist bij New Inspiration, de Berry (Gentse von Trapp Bracke) familie, The Vipers, The Society Six, The Ropes… Hij is de broer van Danny, Johan en Bart Bracke en de zoon van het Duo Berry, Roger Bracke en Jenny Semey.

Het Duo Berry (1941/1990) bestond uit componist, arrangeur, zanger, muzikant en acteur Roger Bracke (Gent 18-5-1924/Gent 15-2-1990) en Germaine ‘Jenny’ Semey (Gent 15-5-1923/Gent 13-10-2009). Jenny en Roger leerden elkaar kennen bij de café-chantants tijdens de oorlog en werden heel snel een duo ‘Een meisje, een jongen en een guitaar’, het latere Duo Berry. Ze zongen meestal cabaret-nummers o.a. “Vroeger”, “Luna Rossa”, “Mag ik je vragen”…weliswaar in het Nederlands maar af en toe ook in het Gents. Tijdens de Gentse Feesten 1982 speelde Duo Berry met Henk De Bruin in de revue van Variété in Vlaanderen in de theaterzaal van de christelijke arbeidersbeweging aan de Poel. In 1989 trad het Duo Berry, op uitnodiging van Lily Castel, voor de laatste keer op, tijdens de Gentse Feestenshows op het Laurentplein.

Freek Neirynck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.