Terwijl op het ene net (CBS) de show van Sonny and Cher werd hernomen, al was het koppel ondertussen gescheiden, was er op een ander net (ABC) in de Verenigde Staten de première van “Rich man, poor man”. Later op het jaar (met name in oktober) zou deze reeks ook bij ons te zien zijn, meer bepaald bij de TROS onder de titel “De Jordaches”.

De serie is gebaseerd op het boek Rich man, poor man van de Amerikaanse auteur Irwin Shaw en beschrijft de geschiedenis van de immigrantenfamilie Jordache vanaf 1945 tot eind jaren zestig. Centraal staan Rudy en Tom Jordache. Rudy (Peter Strauss) is de rich man, Tom (Nick Nolte) de poor man. Rudy is geslaagd in het leven. Hij is een succesvol zakenman en politicus en de trots van zijn familie. Zijn broer Tom is de rebel die uiteindelijk als bokser aan het werk gaat. Beide broers zijn verliefd op dezelfde vrouw, de mooie Julie Prescott (Susan Blakely). Julie is hopeloos verliefd op Rudy maar trouwt aanvankelijk met een ander. Hoewel beide broers hun weg vinden in het leven zijn geen van beide gelukkig. Rudy komt op het eind tot de conclusie dat hij veel te veel compromissen heeft moeten sluiten. Tom gaat door een diep dal en ontmoet uiteindelijk weer zijn grote tegenstander, Anthony Falconetti (William Smith), die verantwoordelijk wordt voor zijn dood. Hoewel de serie oppervlakkiger is dan het boek en veel minder uitgebreid, weet de scenarist Dean Riesner toch de hoofdlijnen van Shaws roman goed te volgen. Wel komen een aantal personages veel minder uit de verf of zijn uit het script geschrapt, zoals Gretchen Jordache, het zusje van Rudy en Tom. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.