Op woensdagavond 21 april vond op het stadhuis van Lokeren de voorstelling aan de pers plaats van de toekomstige samenwerking tussen de voetbalclubs Sporting Lokeren en KSV Temse. Het betreft geen fusie (dan had men ook de schulden moeten overnemen), maar een samenwerking, die gepaard gaat met een hervorming. De nieuwe club krijgt de naam Koninklijke Sportclub (KSC) Lokeren-Temse. Op de persvoorstelling was de vernieuwde bestuursploeg aanwezig, net als de burgemeesters en schepenen van Sport van Lokeren en Temse. Burgemeester Filip Anthuenis (Lokeren) was gastheer en leidde de avond in, voorzitter Hans Van Duysen en erevoorzitter Raoul Van Raemdonck stelden de nieuwe club voor, burgemeester Luc De Ryck (Temse) kreeg het laatste woord. U ziet de 4 sprekers op de foto.

KSV Temse en een groep Lokerse ondernemers die Sporting Lokeren een warm hart toedragen, hebben overeenstemming bereikt rond de uitbouw van een nieuw en ambitieus project. Op korte tijd werd een intentieverklaring opgemaakt, die woensdag werd bekrachtigd door alle betrokken partijen. KSC speelt onder het stamnumer van KSV Temse in de 2e Amateur-reeks (het stamnummer van Lokeren maakt deel uit van het faillissement). Zij zullen hun wedstrijden betwisten in het Daknamstadion. De Beloften spelen in Temse. Zowel KSV Temse als Sporting Lokeren hebben een erg goede naam inzake jeugdwerking. Voor KSV is het zeer belangrijk dat de jeugdwerking verder kan functioneren in Temse (met het interprovinciaal label voor alle teams). De Lokerse jeugd zal uiteraard in Lokeren aan de slag blijven en kunnen blijven genieten van een kwalitatief hoogstaande opleiding. De twee jeugdwerkingen zullen goed op elkaar worden afgestemd.

Het bestuur van de nieuwe club wordt geleid door voorzitter Hans Van Duysen, erevoorzitter Raoul Van Raemdonck, Alain Vereecke, Joris Van der Gucht, Willy Carpentier, Steven De Proost en Sofie De Groote.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.