Het is vandaag al dertig jaar geleden dat de legendarische Oostenrijkse wielrenner Max Bulla is overleden.

Max Bulla (Wenen26 september 1905 – Pitten1 maart 1990) was als professioneel wielrenner actief tussen 1926 en 1949. Bulla was fel gekant tegen de Duitse inval in 1938, die als gevolg had dat zijn vaderland Oostenrijk tot het Duitse Rijk ging behoren. Hij weigerde onder Duitse vlag te rijden en leverde zijn proflicentie in. Pas na de Tweede Wereldoorlog vroeg hij een nieuwe Oostenrijkse licentie aan. Bulla was de eerste winnaar van de Ronde van Zwitserland en won in 1931 het Kampioenschap van Zürich. Verder boekte hij verschillende etappezeges in de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Spanje. Max Bulla was de eerste en tot nog toe enige Oostenrijkse geletruidrager in de Ronde van Frankrijk. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.