In de jongste aflevering (3/5) van “De Pappenheimers”, het spelprogramma op Vier, zat er een onderdeel “Nieuw-Vlaamse anagrammen”. Nu was dat op zich niet verwonderlijk, want in élke aflevering zit er wel een onderdeel N-VA bashing omdat de makers van Woestijnvis het nog altijd niet kunnen verkroppen dat zijzelf hebben bijgedragen aan de populariteit van Bart De Wever (dankzij zijn deelname aan hun ander spelprogramma, “De slimste mens”).

In de kokers somden de deelnemers dan ook N-VA’ers op die in aanmerking zouden kunnen komen voor een of ander beledigend anagram (Philippe Muyters, Liesbeth Homans, Geert Bourgeois enz.). Stand up comedian Henk Ryckaert meende daar nog een andere naam te moeten aan toevoegen. Die van Hitler.Adolf Hitler,” verduidelijkte hij nog, “want om een anagram te maken heb je ook de voornaam nodig.” Màg dit zo maar? Is dit “humor”? Of moet het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding zich hierover buigen? De vraag stellen is ze beantwoorden…

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.