Ik hoor zopas op de radio dat kleinkunstenaar Tim Visterin is overleden. Hij is eigenlijk slechts bekend door één nummer, het kinderlied “De vogel”.

Tim Visterin heeft in zijn jeugd nog gespeeld bij de Antwerpse popgroep The Jokers. Daarna stapte hij in 1960 over naar de Waalse rockgroep Roland et les Bémols. In de tweede helft van de jaren 1960 ging Visterin in Amsterdam studeren aan de Kleinkunstacademie. Hij werd lid van de cabaretgroep “Sjanbaret” maar nadat hij in 1970 een grote Vlaamse hit had met het kinderliedje “De Vogel”, een vertaling van “Dites-moi, Monsieur” van de Franse zanger Jean-Claude Darnal, ging hij op de solotoer. VRT-weerman Frank Deboosere, gitarist Eric Melaerts en radio-maker Pat Donnez waren lid van het kinderkoor dat te horen is in “De Vogel”. De productie was als ik me niet vergis in handen van Jean Blaute.
In 1974 stopte Visterin na drie elpees en acht singles met platen opnemen. Zijn activiteiten als Belgisch muziekuitgever voor de glamrock-artiesten Sweet, Mud en voor de Bee Gees leverden hem genoeg op. In de late jaren 1970 verhuisde hij naar de Verenigde Staten en kwam pas in 1991 terug. Dan ging hij werken voor muziekuitgeverij Centropa Music en Helmut Lotti. Hij was ook de schoonvader van Ann Ceurvels. (Met dank aan Wikipedia en Raymond Thielens)

Een gedachte over “Tim Visterin (1940-2018)

 1. Ik heb ooit ergens gelezen dat hij gezongen/ gespeeld heeft in Sylvester’s team, de groep van Sylveer Van Holmen voor die The Wallace Collection leidde. Small world. If it’s true, of course.

  Nooit gesnapt waarom dat vogellied populair was.Omdat het geplugd werd?

  En waarom?

  Ik kan me niet herinneren dat Mike of Zakkie zo iets draaiden.

  Heb The Jokers nog live gezien, op de dijk van Oostende, 1964 schat ik.

  Those were the days.

  Instant suicide.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.