In 1956 deed Lys Assia voor Zwitserland mee aan het allereerste Eurovisiesongfestival, dat in het Zwitserse Lugano gehouden werd. Doordat het deelnemersaantal slechts zeven landen bedroeg, mocht ieder land twee liedjes afvaardigen. Assia zong eerst het Duitstalige “Das alte Karussell” en trad later aan met het Franstalige “Refrain”. Dit laatste nummer werd uiteindelijk als beste uitgeroepen, waarmee Zwitserland de winnaar werd van het eerste songfestival uit de geschiedenis. De puntentelling vond echter plaats achter gesloten deuren en is tot op de dag van vandaag niet bekendgemaakt. Ook onbekend is op welke plaatsen de dertien overige liedjes zijn geëindigd. Een jaar later, in 1957, deed Lys Assia wederom voor Zwitserland mee aan het songfestival. Dit keer werd het echter een minder groot succes. Met het Franstalige “L’enfant que j’étais” eindigde ze op een gedeelde achtste plaats. Het is niet helemaal duidelijk of er bij de puntentelling toen al met de fameuze “douze points” werd gewerkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.