45 jaar geleden: Mick Taylor volgt Brian Jones op

03Vijf dagen nadat Brian Jones en The Rolling Stones “in vriendschap uit elkaar zijn gegaan” wordt Mick Taylor, een mooie jonge blonde god die van John Mayall’s Bluesbreakers kwam, aangetrokken als vervanger. Alles ging zo vlug dat Taylor al aanwezig kon zijn op de begrafenis van zijn voorganger!

Toch zou hij het niet lang uitzingen bij de Stones omdat hij met zijn engelachtig uiterlijk als een tang op een varken sloeg. Hij is bij mijn weten enkel te zien op de video’s van “Angie” en “It’s only rock’n’roll” (*). En op het optreden ter nagedachtenis van Brian Jones in Hyde Park natuurlijk. Toch heeft hij het nog uitgehouden tot 1974. Dan werd hij opgevolgd door Ron Wood, die van The Faces en vooral van Rod Stewart overkwam, en die met zijn promiscuë levenswandel en uitbundig gebruik van alcohol en minder legale “geestverruimende” middelen volledig binnen het Stones-prentje paste en dan ook onmiddellijk als échte Stone werd aanvaard.

Ronny De Schepper

(*) De videoclip van “It’s only rock’n’roll”, waarbij de Stones in een soort van opblaastent spelen die op het einde wordt volgeblazen met schuim, lijkt mij geïnspireerd door de scène uit de komische film “The party” van Blake Edwards, waarbij het orkestje blijft doorspelen, terwijl het appartement van de gastheer met schuim wordt overspoeld nadat men een olifant heeft afgewassen in het binnenhuis-zwembad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.