Yukiya Arashiro schrijft geschiedenis

Kasseienrit Tour 2014 Foto's Erik Westerlinck
Kasseienrit Tour 2014 Foto’s Erik Westerlinck

99 edities lang heeft het geduurd, maar gisteren mocht er eindelijk een Japanner op het podium van de Tour: Yukiya Arashiro van Europcar kreeg de prijs van de strijdlust na een vroege vlucht. Drie jaar geleden kreeg Fumiyuki Beppu al diezelfde prijs, maar hij had de pech dat het na de slotrit van de Champs Elysées was. Hij kreeg de premie wel, maar werd niet op het slotpodium geroepen dat nu eenmaal apart is in Parijs.

Overigens had Arashiro in 2009 ook reeds geschiedenis geschreven samen met Fumiyuki Beppu als de eerste Japanner die de Tour had uitgereden. Maar noch Arashiro noch Beppu waren de eerste Japanners die aan de Tour de France deelnamen.
93 daisuke imanaka
Iedereen dacht dat Daisuke Imanaka uit de Polti-ploeg in 1996 de eerste Japanner was die aan de Ronde van Frankrijk deelnam, maar dat was ook niet helemaal waar.
40 ichikawa
Masatoshi Ichikawa mocht dan nog destijds aan de zijde van Claude Criquielion bij Hitachi de kans gemist hebben om zich in de belangstelling te werken, de geschiedenisboeken zou hij niet echt hebben gehaald, aangezien in 1927 reeds een Japanner aan de start van de Ronde van Frankrijk stond.
89 kisso kawamuro in 1928
Kisso Kawamuro was weliswaar ingeschreven als “toerist”, maar dat wilde eigenlijk gewoon zeggen dat hij geen deel uitmaakte van een ploeg. Toch viel deze 25-jarige met zijn 64 kilogram een beetje te licht uit. Ook al werd de tijdslimiet tijdens de door windvlagen geteisterde rit naar Dieppe op 30% gebracht, toch kwam hij (net als 35 andere renners overigens) buiten de tijd aan en werd dus reeds na de eerste rit uit koers gezet.
90 tadashi sangu
Sinds de kermiskoers van Temse 1991 en vooral de omloop Het Volk 1992 (waar hij de eerste aanvaller én de eerste geloste was) is ook Tadashi Sangu bekend, die voor Jos Elen reed. Totaal onopvallend overigens, maar hij is wél een gediplomeerd kunstcriticus.

Een gedachte over “Yukiya Arashiro schrijft geschiedenis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.