Dertig jaar geleden werd het eerste profkampioenschap van Venezuela verreden in… Italië! Meer bepaald tijdens de G.P. Memorial Gastone Nencini. Deze traditionele klimtijdrit op de Passo della Futa te Barberino del Mugello werd verreden tussen 1979 en 1998. En tijdens de editie van 1991 (gewonnen door Gianni Bugno) werd besloten dat de eerstaankomende Venezolaan meteen ook profkampioen van zijn land zou zijn, aangezien de enige drie Venezolaanse profs allemaal uitkwamen voor de Italiaanse ploeg van Selle Italia. Leonardo Sierra eindigde als 7de en werd daarmee dus de eerste profkampioen van zijn land vóór Richard Parra (18de) en Alexis Mendez (19de).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.