Wat u hierboven ziet, is een ontwerp voor de affiche van het RV-feest op 5 en 6 september 1981. Zoals men ziet, staan affiche en feest in het teken van de zestigste verjaardag van partij en blad.

Ook de affiche in de tweede betekenis van het woord, dus het vastleggen van de artiesten, staat nu reeds zo goed als vast. Met de namen Kandahar, Luna Twist, The Resistance, Ann Christy, Stekelbees en Pee & Hasj was u reeds vertrouwd. Ook Bots hadden we reeds min of meer aangekondigd, maar echte zekerheid bestaat er hieromtrent nog steeds niet. Anderzijds kennen we nu wel reeds de groep uit de DDR (Judajeh) en hebben we, voor zondagavond toch voor een rustige afsluiter geopteerd met een jazz-band uit het Canadese Quebec. Opvallend is dus zeker dat het internationalisme dat ons Feest elk jaar kenmerkt nu ook naar het programma toe is vertaald.
In onze nieuwe dichtershoek zal het Masereelfonds voor animatie zorgen. En dat zowel met de groep Tart als met enkele bekende dichters uit de FMF-stal.
En moeten we ook nog eens herinneren aan de manifestaties in verband met de zestigste verjaardag ? Er zijn tentoonstellingen, debatten, videovoorstellingen, enz. De Rode Vaan zelf voorziet de uitgave van een aantrekkelijke brochure waarin de gesprekken met de oud-r.v.-redacteurs zullen worden gebundeld (*).
Kaarten tegen 150 fr voor één dag en 250 fr voor het weekend zijn nog steeds te verkrijgen op ons adres (Lemonnierlaan 108, 1000 Brussel) en bij de partij-afdelingen. Haast u, want de vraag is groot en indien u geen kaarten in voorverkoop kunt te pakken krijgen, betaalt u resp. 180 en 300 fr aan de kassa.

Hierbij hoort ook nog een brief die werd verstuurd op 29 juni 1981
Monsieur (**) Ronny de Schepper
Rode Vaan
Mon Cher Ronny,
Je t’adresse ci-joint les contrats recus. N’étant pas responsable du programme néerlandophone, je te demanderai de t’en occuper toi-même.
Je m’étonne que Dominique démissionne de la programmation de la fête et te demande s’il conte toujours faire la présentation (***).
D’autres problèmes sont á signaler à la rédaction et je te demande ici de te faire mon interprète auprès de Piet. Il s’agit comme je l’ai déjà dit des problèmes du programme, de l’affiche et des stands TRES limités des organisations néerlandophones à savoir : une seule fédération (Halle/Vilvoorde) a réservé jusqu’à présent.
Dans l’attente de tes nouvelles, je t’envoie, Mon Cher Ronny, mes meilleures salutations.
Joëlle ROCHETTE
Coordinatrice générale de la fête

Referentie
Ronny De Schepper, RV-Feest: de affiche komt klaar, De Rode Vaan nr.29 van 1981

(*) Die is dus nooit verschenen en is één van de redenen waarom deze blog uiteindelijk tot stand is gekomen.
(**) Noteer “monsieur” en niet “camarade”…
(***) Het antwoord was “nee”. Hij werd vervangen door Brigitte Michiels.

Een gedachte over “RV-Feest: de affiche komt klaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.