Fons Mariën las Ammiraglio van Sylvia Broeckaert.

Ammiraglio is Italiaans en betekent admiraal. De vrouwelijke hoofdpersoon, Sara, leert de marinier Giulio kennen tijdens een vliegtuigreis van Pisa naar Charleroi. Sara woont in Brussel, Giulio die verbonden is met de NATO, ook. Al vlug komt het tot een passionele liefdesrelatie tussen beiden. Maar zoals de ondertitel ‘uit het dagboek van een minnares’ al suggereert, is Giulio getrouwd – zijn vrouw en kinderen wonen in Italië. Voor Sara, die een borstamputatie heeft gehad en daarna een borstreconstructie, is de passionele seks met Giulio van groot belang om zich weer een volwaardige vrouw te kunnen voelen. Maar de vraag is of deze relatie kan blijven duren.
Andere verhaalelementen zijn de hernieuwde zangcarrière van Sara (in de wereld van de klassieke muziek) en de carrière van Giulio, die hem na Brussel weer naar Rome en vervolgens naar Londen doet verhuizen. Centraal staan de vele vragen, onzekerheden en twijfels die Sara heeft bij de afstandelijkheid van Giulio, die nooit bereid is echt helemaal voor haar te kiezen.
Dit verhaal speelt zich over verschillende jaren af. En er wordt in dit boek gereisd alsof het een lieve lust is: Parijs, Londen, Rome, Firenze, Lucca, Oostende komen aan de beurt.
Auteur Sylvia Broeckaert (die bij Klara werkt en thuis is in opera) schreef met dit boek een nauwelijks verholen autobiografisch boek. Heel origineel is de verhaallijn niet, maar het verhaal over borstkanker maakt het wel bijzonder delicaat.

Fons Mariën

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.