De Israelische tenor Ilya Levinsky (°1965) zong in de Cardiff Singer of the World op 19/6/91 de aria van Lensky uit “Onegin” en nog een lied van Tsjaikovski. Hij is een ex-lid van het koor van het Rode Leger (want hij is inderdaad een geboren Rus). En of men het nu wil geloven of niet, ook nu weer zegt de commentator: “Gelukkig nog eens een tenor in deze schaarse tijden.” In 1993 ging hij Lensky zingen in Covent Garden en in 1992 deed hij het in Parijs. Dertig jaar geleden was hij er eigenlijk nog wat jong voor, maar hij was wel een grote belofte en heeft die ook helemaal waar gemaakt, vooral dan in het Russische repertoire, although he also appeared on DVD recordings of “Les Troyens” from Salzburg conducted by Silvain Cambreling and of “Le Coq d’or” from Chatelet conducted by Kent Nagano.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.