Adina Nitescu (foto YouTube) zong in the Cardiff Singer of the World van 18/6/91 een aria uit “La rondine” van Puccini en een lied van Chausson. Ze is duidelijk een groot talent en aangezien ze werd geboren in Roemenië (in 1967) wordt ze als een mogelijke opvolgster van Ilona Cotrubas beschouwd.

Adina Nitescu studied at the Academia de Arte “George Enescu” in Bucharest with Georgeta Stoleriu, and then in the Opera Studio of the Bavarian State Opera with Josef Loibl. She currently studies with her husband, German bass Markus Hollop. Ms.Nitescu also was the winner of the 1991 Hans Gabor Belvedere Singing Competition and the 1990 Pavarotti International Voice Competition.
Praised for her intense and moving interpretations of leading Italian lyric-spinto soprano repertoire, Adina Nitescu has delighted audiences in most of the world’s opera houses. She has been “celebrated enthusiastically” for her “violet, velvet, full-voiced tone” interpretation of Manon Lescaut as well as such roles as Madama Butterfly, Tosca, Margherita in Boito’s “Mefistofele” and Maddalena in Giordano’s “Andrea Chenier”.
Ms.Nitescu has appeared in many of the world’s opera houses including the Opera National de Paris, Milan’s La Scala, Teatro Carlo Felice di Genova, Maggio Musicale Firenze, Teatro La Fenice, Teatro Regio Torino, Glyndebourne Festival, Leipzig Opera, Cologne Opera, Hamburg State Opera, State Opera Bucharest, Houston Grand Opera, Los Angeles Opera, and Teatro Municipal de Santiago de Chile. She has also appeared in concert at the Parma Festival di Verdi and the Ravinia Festival in Chicago, under the baton of Christoph Eschenbach. (Website van het Bolshoi Theater)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.