Jan Bogaert, de gewezen beroepsrenner uit Temse, wordt vandaag 65 jaar. Hij is dus zes jaar jonger dan ik, zodat ik hem, alhoewel hij in mijn buurt woonde, oorspronkelijk enkel kende als jongere broer van Martin en Edward, die als ik het goed heb allebei onze jaarlijkse Grote Prijs De Bierhoeve tweemaal op hun naam hebben geschreven. Jan stond dan langs de kant met een reservefiets. Maar later zou hij zijn beide broers fietsgewijs fameus in de schaduw stellen! Helaas biedt zijn Wikipedia-pagina een veel te beknopt overzicht van zijn carrière, waarbij b.v. het feit dat hij in Australië een echte held is volledig over het hoofd wordt gezien.

32 Jan Bogaert

Elk jaar organiseren de Jan Bogaert Vrienden in juni nog altijd de Jan Bogaert Classic voor wielertoeristen. De Jan Bogaert Classic is een heroicaklassieker van de Vlaamse Wielrijdersbond. Men kan kiezen uit 2 lange afstanden voor wielertoeristen, een afstand voor de familietocht en een lady fun-tocht van 70 km voor de vrouwelijke wielertoeristen. Vertrekken kan tussen 7 en 10 u. voor de 125 km, van 7 tot 11 u. voor de 70 en 90 km en van 10 tot 14 u. voor de familietocht van 30 km.

13 Jan Bogaert

De aantrekkelijke, volledig bepijlde omloop voert doorheen het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen, langs rustige wegen in een grotendeels polderachtig landschap. De familietocht verkent de Schelde- en Durmedijken in de omgeving van Tielrode.

86 jan bogaert

Bij vorige edities werden telkens tussen 1500 en 2000 deelnemers genoteerd. Als de weergoden van de partij zijn, wordt ook nu weer gerekend op meer dan 2 000 inschrijvingen. Op het einde van de rit ontvangt elke deelnemer een geschenk. De deelneemsters aan de lady fun-tocht krijgen na afloop nog een extra attentie.

17 jan bogaert

Nadere info over Jan Bogaert, de Jan Bogaert Vrienden en de Jan Bogaert Classic: http://www.janbogaertvrienden.be.

Referentie
Harry Van Den Bremt, Bogaert met internationale kroon (n.a.v. het feit dat hij met zeventien overwinningen de internationale winnaarslijst van 1990 aanvoerde), Het Nieuwsblad, 7 november 1990

foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.