De Luxemburgse Mariette Kemmer (foto YouTube) was 45 jaar geleden laureaat van de eerste belcantowedstrijd van de BRT. Ik zag haar als Micaëla in “Carmen” (ORW).

Dochter van de Luxemburgse pianist Jean-Pierre Kemmer , werd Mariette geboren in Luxemburg op 29 november 1953. Vanaf de leeftijd van 9, studeerde ze cello aan het Conservatoire de Luxembourg voordat zij zich op het zingen ging toeleggen toen ze 13 was Na het verlaten van de middelbare school, zat ze eerst drie jaar op de school van de Opera Studio in Brussel, daarna voltooide ze haar studie aan de Musikhochschule Rheinland in Düsseldorf . Terwijl ze in Brussel studeerde, zong ze al bijrolletjes in de opera van De Munt. Haar eerste hoofdrollen (Sophie in Der Rosenkavalier,  Pamina in Die Zauberflöte en Micaëla in Carmen) kreeg ze toegewezen toen ze 24 was.

In de loop der jaren heeft Mariette Kemmer gezongen in vrijwel alle grote concertzalen en operahuizen van Europa. Wereldwijd was ze te zien in zo’n 900 operavoorstellingen maar verrassend, slechts drie maal in haar geboorteland Luxemburg. Onder haar prestigieuze locaties zijn de operahuizen van Wenen, München, Berlijn, Hamburg, Dresden, Frankfurt, Zürich, Genève en Verona en concertzalen zoals de Beethovenhalle (Bonn), het Konzerthaus (Wenen), de Salle Pleyel (Parijs) en het Rudolfinum (Praag). Sinds 2003 geeft ze les aan het Conservatoire d’Esch-sur-Alzette in het zuiden van Luxemburg.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.