Op Eurosport gebruikt Josée Been de Ronde van Californië om dagelijks haar gal te spuwen over de Amerikaanse president Donald Trump. Wat men ook van de man mag denken, ik vind dit not done. Zoals co-commentator Bobbie Traksel altijd zegt: “Laten we bij de koers blijven!”. Maar los daarvan zat ons Joséeke er toch helemààl naast toen ze ook de zware val van de Let Toms Skujins daarmee in verband wou brengen.
Die jongen diende namelijk te worden afgevoerd naar Europa om daar te worden geopereerd voor een sleutelbeenbreuk. In de VS is zoiets namelijk niet te betalen. “Tot zover het Amerikaanse healthcare-systeem,” schamperde Josée. Terecht! Maar ze deed het dus uitschijnen dat dit allemaal de schuld was van Trump. En het is wààr: één van de doelstellingen van Trump is het weer afschaffen van de zogenaamde Obamacare. Maar ben ik nu achterlijk of wat? Eén van de grootste nederlagen die Trump sedert zijn ambtsaanvaarding heeft geleden is toch dat hij er NIET in geslaagd is deze Obamacare van de kaart te vegen (o.m. door tegenstanders binnen zijn eigen republikeinse partij)? Maar dan betekent dit ook dat die arme Skujins ook door Obamacare in de kou is blijven staan! Dus zo alleenzaligmakend is dit systeem nu ook weer blijkbaar niet!
Ronny De Schepper

Ik ben er niet zeker van, want ik was nog nooit in de VS, maar is het niet zo dat je als Belg sowieso ook verzekerd bent in de VS als je in eigen land bij een mutualiteit bent? Ik heb altijd horen zeggen dat van zodra je een kredietkaart kan tonen, er geen probleem is voor ziekteverzorging in de VS en dat je uiteindelijk alles (of een groot deel) terug trekt als je weer thuis bent.
Maar misschien werkt het in Letland anders.
Op HLN.be vond ik het volgende:
Het was Jonathan Vaughters, manager van Cannondale-Drapac Pro Cycling Team, die het nieuws op Twitter wereldkundig maakte. In een sms-conversatie met de ploegdokter van het Amerikaanse team stelt de arts dat de verzekering van de wielerstal geen gebroken sleutelbeen in de VS indekt. Er is ook twijfel of de persoonlijke verzekering van de renner het voorval verzekert. “We zullen hem dan maar in businessclass naar Europa laten vliegen en daar een dokter zoeken die hem kan behandelen”, valt te lezen. “Dit zegt toch iets over hoe duur de ziekteverzekering in Amerika is. Krankzinnig”, besluit de teamdokter.
Mijn bedenkingen: Een Amerikaans team neemt een verzekering voor zijn renners dat geen sleutelbeenbreuk verzekert!!! Tegen wat zijn ze dan wel verzekerd? Het zich snijden met een aardappelschilmesje? Als er nu iets is waar renners mee te maken hebben zijn het toch sleutelbeenbreuken.
En er is twijfel of de persoonlijke verzekering dit dekt. Als je als renner door je ploeg zo armzalig verzekerd bent, dan controleer je toch best eens op voorhand hoe het zit met je eigen verzekering.
Om hen te parafraseren: “Dit zegt toch iets over hoe die ploeg functioneert (en meer bepaald de manager Vaughters). Krankzinnig”, besluit ondergetekende.
LikeGeliked door 1 persoon