Gianni Vermeersch (foto Jérémy Günther Heinz Jähnick via Wikipedia) heeft de koninginnerit in de Vierdaagse van Duinkerken. Op de Mont Cassel versloeg hij Oliver Naesen, Jake Stewart en Philippe Gilbert in de sprint van een uitgedund peloton.

Gianni Vermeersch (Roeselare19 november 1992) is de zoon van Stefaan Vermeersch, ex-wielrenner. Stefaan won in zijn carrière maar liefst 220 wedstrijden, waaronder drie keer de Kattekoers in Ieper.

Als junior werd Gianni in 2010 vijfde tijdens het WK veldrijden, dit op slechts 20 seconden van de Tsjechische winnaar Tomáš Paprstka. Een jaar later maakte hij de overstap naar de beloften. Vanaf één januari 2011 reed hij voor het Belgische BKCP-Powerplus. Hij ruilde deze ploeg na afloop van het seizoen 2012-2013 om voor Sunweb-Napoleon Games. Hij zou voor deze ploeg ook zijn profdebuut maken vanaf het seizoen 2014-2015.

In 2015 won hij de 2e en 5e etappe van de Ronde van Luik. In 2017 won hij de Slag om Norg, een wedstrijd over onverharde wegen. In 2018 volgden de 2e etappe van de Triptyque Ardennais en nogmaals de 3e en 5e etappe van de Ronde van Luik. In 2019 won hij samen met David van der Poel en Tim Merlier de proloog van de Ronde van de Elzas. (Wikipedia)

Op 13 september 2020 heeft hij de Antwerp Port Epic gewonnen. In een finale met drie wachtte hij het juiste moment af om zijn sprint op gang te trekken. Stan Dewulf raakte er niet meer over, Baptiste Planckaert werd derde. Het is voor Vermeersch pas zijn tweede zege bij de profs.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.