Het is morgen al dertig jaar geleden dat de Engelse komiek Benny Hill is overleden. Hij was vooral bekend vanwege zijn populaire televisieprogramma The Benny Hill Show. De show debuteerde in 1955. Het programma is in de loop der jaren verkocht aan meer dan 140 landen. Bekende fans van zijn werk waren onder meer Charlie Chaplin en Michael Jackson.

Alfred Hawthorn Hill werd geboren in Southampton op 21 januari 1924. Voordat hij een baan kreeg in de amusementsindustrie was hij onder meer melkman (cfr. zijn nummer 1-hit uit 1971: “Ernie (The Fastest Milkman In The West)”), brugbediener, chauffeur en drummer. Hij veranderde zijn voornaam in Benny, als hommage aan zijn favoriete komiek Jack Benny.
In 1955 kwam zijn grote doorbraak met The Benny Hill Show, een aaneenschakeling van korte sketches en grappen. In deze sketches is het onderwerp meestal het veroveren van een vrouw, op een slapstick-achtige wijze uitgevoerd (vaak door gebruik te maken van het snel vooruit spoelen van de film). Sommige critici vonden de show vrouwonvriendelijk, maar hij reageerde hierop door te zeggen dat de vrouwen in zijn shows (bekend als The Hill’s Angels) meestal intelligent zijn, terwijl de mannen als dom worden uitgebeeld.placemate in de werf
De tune die doorgaans op het eind werd gebruikt, als Benny Hill op de vlucht was voor de overige castleden, heeft als titel Yakety Sax en is gecomponeerd door de Amerikaanse saxofonist Boots Randolph. Een andere melodie die vaak werd gebruikt is Mah Na Mah Na van de Italiaanse componist Piero Umiliani (in een medley samen met de melodieën Für Elise van Beethoven en Gimme Dat Ding van het duo The Pipkins). De song Mah Na Mah Na werd vooral in de versie van The Muppets een wereldsucces.
Vanwege zijn overgewicht kreeg hij gezondheidsproblemen in het begin van de jaren negentig. Ondanks adviezen van zijn artsen weigerde hij om af te vallen. Hij overleed rond 20 april 1992 alleen in zijn flat in Teddington, Londen, aangezien hij een einzelgänger was. Hij is nooit getrouwd geweest. Hij zat in zijn favoriete stoel en keek televisie. Zijn producer vond hem en moest via een raam naar binnen klimmen om de politie binnen te laten. In 1992 probeerden dieven zijn lichaam op te graven omdat er geruchten waren dat hij begraven was met gouden sieraden. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.