Gisteravond naar “Trapped” gekeken van Luis Mandoki, met Charlize Theron in de vrouwelijke hoofdrol (foto IMDb).

It was Charlize Theron’s first movie release after her three-year relationship with Third Eye Blind’s lead singer Stephan Jenkins, who went on to make millions of dollars writing songs about their failed relationship. dDaarna had zij een relatie met de acteur en regisseur Stuart Townsend. Townsend en Theron leerden elkaar kennen op de set van Trapped (2002). Theron en Townsend speelden samen in enkele films. Ook speelde Theron in Battle in Seattle, waarmee Townsend zijn debuut als regisseur maakte. In januari 2010 ging het stel uit elkaar. Theron had in de zomer van 2011 enkele maanden een relatie met acteur Ryan Reynolds. Ze adopteerde in 2012 een jongetje met de naam Jackson, die op 3-jarige leeftijd aangaf liever als meisje door het leven te gaan (transgender). Later adopteerde Theron nog een meisje.

During the climactic highway crash, Charlize Theron releases a woman from the trunk of the over-turned car, and then runs up the embankment toward the road, but when she gets there, you can see her left leg accidentally slip out from under her, due to the wet pavement. According to the director’s DVD commentary, though in great pain, Charlize forced herself to crawl the rest of the way to finish the scene, but once “Cut” was yelled, it was realized how seriously her left knee had been injured, and filming was delayed briefly while she was hospitalized.

Haar dochtertje (dat overigens zoals de meeste Hollywood-kindacteurs ongelooflijk acteert) is de latere Netflix-vedette Dakota Fenning.

Charlize Theron werd geboren in Benoni (Zuid-Afrika) op 7 augustus 1975. Haar vader is van Franse (hugenoten) en Nederlandse afkomst en haar moeder is van Duitse. “Theron” is een Occitaanse achternaam, die in het Afrikaans wordt uitgesproken als “tron”.

Theron beleefde een dramatische jeugd. Ze groeide op als enig kind op de boerderij van haar ouders in de buurt van Johannesburg. Ze werd op haar dertiende naar een kostschool gestuurd. Op haar vijftiende was ze getuige van de dood van haar vader, Charles Theron. Hij was een gewelddadige alcoholist en werd door zijn vrouw Gerda Theron bij wijze van zelfverdediging doodgeschoten.

Theron volgde een opleiding tot balletdanseres, tot ze op haar zestiende naar Milaan vertrok om daar model te worden. Hierna ging ze opnieuw naar het ballet, waarbij ze met het Joffrey Ballet naar New York trok. Door een knieblessure moest ze hiermee ophouden en vertrok ze naar Los Angeles, om daar te gaan acteren (vandaar dat die val in “Trapped” erger was dan men zou denken?).

Het verhaal gaat dat Theron werd ontdekt op haar achttiende, toen een impresario haar in het oog kreeg toen ze ruzie maakte met een bankmanager, die weigerde haar cheque te verzilveren.

In 1996 kreeg Theron haar eerste belangrijke rol in 2 Days in the Valley. De film zelf was weinig succesvol, maar bracht Theron wel onder de aandacht. Het volgende jaar had ze haar eerste hoofdrol naast Keanu Reeves in The Devil’s Advocate.

In 2003 was Theron te zien in de film Monster. Hierin was ze bijna onherkenbaar gemaakt voor het vertolken van prostituee/seriemoordenaar Aileen Wuornos. Ze won in 2004 een Academy Award voor haar hoofdrol in Monster en werd twee jaar later voor North Country nogmaals genomineerd voor deze prijs. Daarnaast kreeg ze meer dan twintig andere filmprijzen toegekend, waaronder een Zilveren Beer, een Golden Globe en een Satellite Award, alle drie voor Monster (Wikipedia).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.