De Gentse violist Clemens Quatacker zou vandaag negentig jaar geworden zijn, mocht hij niet reeds in 2003 zijn overleden. Helaas ken ik de precieze datum van zijn overlijden niet. Als iemand mij op dat vlak kan helpen, graag!

Na zijn eerste studies bij zijn vader, violist Oscar Quatacker, volgde hij opleidingen bij Julien De Loof, Henri Gadeyne en Yehudi Menuhin. Hij blonk uit aan het Conservatorium van Gent, waar hij verscheidene prijzen behaalde.

In 1953 werd hij laureaat in het Concours Henri Vieuxtemps (Luik-Verviers) en in 1955 eindigde hij als tiende laureaat in de Koningin Elisabethwedstrijd. Dit was de aanvang van een internationale carrière.

Hij stichtte het Quatacker Strijkkwartet. Hij werd ook leraar, tot in 1996, aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. In 1993 was hij jurylid van de Koningin Elisabethwedstrijd. Gedurende vele jaren was hij concertmeester van het BRT-orkest. (Wikipedia)

2 gedachtes over “Clemens Quatacker (1932-2003)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.