Prachtig interview met de jarige Patrick Riguelle elf jaar geleden in Het Nieuwsblad. Met dus eerst en vooral verdiende lof aan het adres van interviewer (en collega tinnituslijder) Hans-Maarten Post. Gewoonlijk hecht ik de interessantste passages dan aan mijn eigen stuk over de geïnterviewde, maar in het geval van Riguelle kan ik dat moeilijk doen, omdat ik nooit professioneel contact heb gehad met hem. Ik ben hem wel eens tegen het lijf gelopen op de Gentse Vrijdagsmarkt, waar hij een lang gesprek voerde met een dame aan het tafeltje naast het onze, maar het spreekt vanzelf dat dit gesprek in de privé-sfeer moet blijven (foto Michiel Hendryckx).

Een andere mogelijkheid is dan bepaalde uitspraken ophangen aan de persoon of het thema waarover het gaat. Zo geeft Patrick zijn mening over het fenomeen punk en die kan je daar dan ook aantreffen. Maar daarnaast wil ik nog twee fragmenten aanhalen over personen die op mijn blog (nog?) niet ter sprake zijn gekomen en daarom wil ik die hier, enigszins uit hun verband gerukt, weergeven.
Eerst en vooral over Sting. “Hij is wellicht de grootste ster die we ooit in De laatste show gehad hebben,” zegt Patrick. “We waren echt niet van plan om met hem te spelen. Hij is het podium op gekomen omdat Dennis Rodman, de andere gast in het programma, zei: je gaat toch met de band spelen? Toen kon hij niet anders. We hadden niet gerepeteerd. Gelukkig had elk van ons al wel in een of ander covergroepje of balorkest Message in a bottle gespeeld.”
En dan is er ook nog de vraag van Post of Riguelle ooit één avond verschrikkelijk verliefd is geworden op één van de muzikale gasten in “De laatste show”: “Toen Emmylou Harris bij ons is geweest, ben ik na afloop door drie rode lichten gereden zonder dat ik het gemerkt heb. Het heeft me twee boetes opgeleverd (lacht). Maar is dat verliefd? Muzikaal verliefd, ja. En dan kan ik even goed hebben met mannen. Het gaat om een adrenalinestoot die je kunt vergelijken met verliefdheid. Bij Chris Spedding bijvoorbeeld, mijn grote gitaarheld.”

Referentie
Hans-Maarten Post in gesprek met Patrick Riguelle, “Ik wilde kapitein Haddock worden”, Het Nieuwsblad, 5 februari 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.