De Britse zangeres Marianne Faithfull (foto Manfred Werner via Wikipedia) viert morgen haar 75ste verjaardag. Nadat ze vorig jaar in april besmet raakte met het coronavirus, ondervindt ze blijkbaar nog altijd veel gezondheidsproblemen. Faithfull lag drie weken in het ziekenhuis. Ze is nog steeds erg moe, heeft last van geheugenproblemen en haar longen zijn nog niet hersteld. “Het zou een wonder zijn als mijn zangstem weer de oude is. Misschien kan ik nooit meer zingen. Ik zou ontzettend verdrietig zijn als dat zo is, maar aan de andere kant: ik ben bijna 75 jaar,” zo vertelde ze in een gesprek met de Britse krant The Guardian.

Marian Evelyn Gabriel Faithfull uit Hampstead (Londen) begon haar carrière in 1964 met het nummer As Tears Go By (geschreven door Mick Jagger en Keith Richards). Al snel had ze een relatie met Jagger, hoewel ze getrouwd was en een zoon Nicholas had. Na een miskraam van een dochter doofde haar relatie met Mick Jagger uit. Ze stopte tijdelijk met de muziek om van haar drugsverslaving af te komen. Ze woonde twee jaar lang op straat, niet in staat om af te kicken. Toen het haar toch lukte haar verslaving te overwinnen, was haar stem sterk veranderd.

In 1979 kwam ze terug met Broken English, met daarop haar tweede en grootste hit The ballad of Lucy Jordan. In 1994 kwam de autobiografie Faithfull op de markt. In 2002 kwam ze weer met een soloalbum, getiteld Kissin’ Time. Dit album werd gevolgd door het album Before the Poison uit 2004. Hits leverden deze albums niet op.

Op 14 september 2006 werd bekendgemaakt dat Faithfull borstkanker had en daarom haar tournee moest afbreken. Op 11 oktober 2006 werd ze geopereerd in Frankrijk. Omdat de ziekte in een zeer vroeg stadium werd ontdekt, was verdere behandeling niet nodig.

In 2007 speelde ze Irina Palm in de gelijknamige speelfilm, als oma die bij een seksclub gaat werken om geld te verdienen voor een operatie van haar zieke kleinzoon. Een jaar later begon ze ook weer op te treden. Rond deze tijd werd ze ook geïnterviewd door Zaki voor Canvas. Ze had hem gewaarschuwd geen vragen te stellen over haar verhouding met Mick Jagger. Toen hij het toch deed, wandelde ze weg.

In 2014 verscheen haar album Give my love to London. In 2018 kwam ze terug met het positief onthaalde Negative Capability. Hiervoor werkte ze samen met onder anderen Ed HarcourtNick Cave en Warren Ellis. Begin april 2020 werd ze in het ziekenhuis in Londen opgenomen vanwege besmetting met het coronavirus. Een vriendin van Faithfull zei tegen het blad Rolling Stone dat ze eerder al thuis in quarantaine verbleef vanwege verkoudheidsklachten. Maandag meldde ze zich uit voorzorg bij het ziekenhuis, waarna ze ook een longontsteking kreeg. De zangeres was ten tijde van haar besmetting bezig met de opnames van She Walks in Beauty, haar 21e studioalbum, dat ze bij mijn weten echter niet heeft afgewerkt. (Wikipedia)

Een gedachte over “Marianne Faithfull wordt 75…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.